Fliegauf Benedek Reykjavíkban

Film

Szeptember 23-án kezdődik Izland nemzetközi filmünnepe Reykjavíkban. A rangos fesztivál az Emerging Master elnevezésű új programjában Fliegauf Benedeket mutatja be az izlandi főváros közönségének.
 
 Womb

A Rengeteg (2003) című Berlinben díjazott első játékfilmet, a Dealert (2004) és Fliegauf első angol nyelvű mozgóképét, a német-magyar-francia koprodukcióban készült Womb (2010) című filmet tűzik műsorra Reykjavíkban.

 
A filmünnep különprogramjában a magyar filmművészet egyik klasszikusát, Fehér György Szürkület (1990) című filmjét is bemutatják Reykjavíkban.
 
A reykjavíki filmfesztivál két magyar részvételű koprodukciót is műsorra tűz 2010-es válogatásában. Pejó Robert Látogatás címmel osztrák-magyar-német koprodukcióban készült filmje és Marian Crisan román-magyar-francia részvételű locarnói díjas Morgen című mozgóképe kapott meghívást az izlandi filmünnepre.
 
A Látogatás egyik főszerepét alakító Gryllus Dorka egy további filmben is látható lesz Reykjavíkban: Fatih Akin Soul Kitchen című rendezésében.