Funzine-Odeon Filmklub, 2010. ősz

Film


maryesmax_film_07.jpg
Mary és Max

Ezúttal azonban két film is van, amely némileg kivételt jelent: nemzeti filmkultúránk darabjai mellett a filmklub kedvcsináló, nulladik vetítéseként egy ausztrál animációs filmet mutatnak be premier előtt, a Mary és Maxot, ezenkívül a Womb (Anyaméh) ugyan magyar rendező, Fliegauf Benedek műve, de angol nyelven készült. Mindez természetesen a magyar érdeklődőket sem kell, hogy elriassza. 

A szervezők ígérete szerint a kortárs magyar filmvilág két ikonikus lányával is találkozhatunk (műsorra tűzik a Lorát és a Tamarát), Sándor Pálnak pedig személyesen is feltehetjük kérdéseinket filmklasszikusa, a Régi idők focija vetítése után. A további vendégek között olyan alkotókat találunk, mint Groó Diana, Vágvölgyi B. András, Fliegauf Benedek és Herendi Gábor rendezők, Muhi András producer, valamint Esztán Mónika látvány- és jelmeztervező. 

Ami pedig a levetítendő műveket illeti: a már említetteken kívül jön a Kolorádó Kid és a Vespa is. A vetítések szeptember 29. és december 15. között szerdánként este 8-kor kezdődnek, a korán érkezőket 19.30-tól welcome drink is várja. Egy-egy foglalkozásra 900 forintért válhatunk jegyet, Funzine Klubkártyával rendelkezőknek (ezt a www.funzine.hucímen igényelhetünk) azonban a belépés csak 750 forint. 

Részletes program: 

Szept. 29.: Mary és Max (r.: Adam Elliot, 2009, 90 perc) ? premier előtt 

Okt. 6.: Kolorádó Kid (r.: Vágvölgyi B. András, 2010, 93 perc) ? premier előtt. Vendég: Vágvölgyi B. András. 

Okt. 20.: Régi idők focija (r.: Sándor Pál, 1973, 78 perc) ? Vendég: Sándor Pál. 

Nov. 10.: Vespa (r.: Groó Diana, 2010, 85 perc) ? Vendég: Groó Diana. 

Nov. 17.: Tamara (r.: Hajdu Szabolcs, 2004, 75 perc) ? Vendég: Esztán Mónika. 

Dec. 8.: Lora (r.: Herendi Gábor, 2007, 115 perc) ? Vendég: Herendi Gábor. 

Dec. 15.: Womb / Anyaméh (r.: Fliegauf Benedek, 2010, 110 perc) ? premier előtt. Vendég: Fliegauf Benedek és Muhi András.