Funzine-Odeon kertmozi a Holdudvarban

Film

 

"Most, hogy nyakunkon a nyár, jólesik majd Budapest csillagos ege alatt mozizni" ? vélik a filmklub szervezői, akik igazán a szezonhoz illő filmeket válogattak össze a Funzine-Odeon kertmozi kínálatába. A nyár témája mi más lehetne, mint az utazás? A nemzetközi filmeket pedig szokás szerint eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik, a filmekre így hazánkban tartózkodó külföldi barátainkat is elvihetjük. 

Mint mindig, a filmeken kívül most is welcome drinkkel, ezenkívül Funzine-ajándékokkal és este 8-tól tombolával is várják a látogatókat, szóval érdemes időben érkezni a szerdánként este 9 körül sorra kerülő előadásokra. Ráadásul a rossz idő sem jelent akadályt: ha esik, bent vetítenek. Jegyet 800 forintért válthatunk, de a Funzine klubkártyával érkezőknek (melyért a www.funzine.hu oldalon regisztrálhatunk) még ennél is olcsóbb, 700 forint a belépő. 

A Funzine-Odeon kertmozi ugyan már június 10. óta vetít, de eddig még csak Woody Allen Vicky Cristina Barcelonájáról maradtunk le; még előttünk állnak olyan közelmúltbeli alkotások vagy vadonatúj bemutatók, mint a Hajrá boldogság!, a Berlin Calling, a Párizs, szeretlek!, a Rockhajó és a Két nap Párizsban. 

Részletes program 

Július 8., 20.45: Hajrá boldogság!, Mike Leigh, 2008, 118 perc 

A 30 éves tanárnő, Poppy nyílt és őszinte, játékos és naiv, egyszerűen úszik a boldogságban. Ám olyan dolgok történnek vele, amik megkérdőjelezik hozzáállását, és nekünk is el kell gondolkodnunk a boldogság mibenlétéről. 

Július 22., 21.00: Berlin Calling, Hannes Stöhr, 2008, 100 perc 

A berlini Martin, azaz DJ Ikarus bejárta a világot, míg eddigi legjobb lemezét reklámozta. De az album megjelenésének éjszakáján egy pszichiátriai klinika sürgősségijén találja magát, mert egy vad bulin kicsit túllőtte magát... 

Augusztus 5., 20.45: Párizs, szeretlek!, több rendező, 2006, 120 perc 

Húsz rendező, egyenként öt perc. Az összes történet főszereplője Párizs, a szerelem városa, ahol minden pillanatban kapcsolatok születnek és érnek véget. 

Augusztus 19., 20.45: Rockhajó, Richard Curtis, 2009, 130 perc 

Carlt elküldik nagybátyjához, Quentinhez, hogy az kicsit az életre nevelje. Quentin az Északi-tenger közepén állomásozó kalózadó főnöke. A kormány azonban a rockrádió vesztét akarja, így óriási mentőakció indul, hiszen a rock and roll örök és elpusztíthatatlan... 

Augusztus 26., 21.00: Két nap Párizsban, Julie Delpy, 2007, 96 perc 

A New York-i pár, Marion és Jack egy európai úttal próbálja megmenteni kapcsolatát. A nő szülővárosában, Párizsban kötnek ki, ahol Marion angolul nem beszélő szülei és exei várják őket. Nem a legideálisabb környezet a kihunyó tűz újraélesztéséhez... 

Funzine-Odeon kertmozi a Holdudvarban - augusztus 26-ig