Fűrész-maraton

Film


furesz_vi_film_by_est_hu.jpg
 Fűrész VI.

A részvétel annál is inkább javallott, mivel megérkezik a tortúrafilmes franchise legfrissebb része is, amit csak egyetlen alkalommal vetítenek le moziban. A sorozat bírálóinak véleménye (és a látszat) ellenére pedig a Fűrész jelenség több, mint a puszta kegyetlenkedések öncélú bemutatása ? például egy igencsak csavaros és szorosan egymásra épülő sztori; nem árt tehát, ha a Fűrész VI. megtekintése előtt felfrissítjük egy kissé a korábbi kínzásokat (hisz néző legyen a fenekén, aki anélkül értette például a negyedik opust, hogy kívül-belül, oda-vissza ismerte volna a Fűrész-univerzum addigi történéseit). 

Mikor a(z akkor még sorszám nélküli) Fűrész 2004-ben (hazánkban 2005 elején) kijött, senki (a nézőket, az alkotókat és a gyártókat is beleértve) nem számított a folytatásra, amely azonban a nem várt, masszív siker miatt mégis megérkezett ? még szám szerint ötször. A részek pedig ? az egyetlen frappáns csavarra épülő nyitódarab után ? egyre bonyolultabbak, összetettebbek és természetesen erőszakosabbak lettek. A lassanként moralizálásba és szürreálbrutáliába forduló sorozat alkotóinak ígérete szerint a legdurvább nyilván a hatodik rész lesz, melyben a véres játék újra beindul, a halálos csapdák ismét működésbe lépnek, a halottnak hitt figurák pedig valamilyen formában megint visszatérnek. Az a hír pedig valószínűleg már senkit nem fog megrázni, hogy ? micsoda váratlan fordulat! ? 2010-ben érkezik a Fűrész VII. 

Ha azzal még nem is, az összes már elkészült résszel kedveskedik a március 21-i Fűrész-maraton, amikor is a fővárosi Corvin moziban ájulásig nézhetjük kedvenc tortúrafilmjeinket. Az ismerkedést a sorozattal a vállalkozó szelleműek akár ez alkalommal is elkezdhetik, hiszen bármennyi vetítésen ott lehetünk. Ha részt akarunk venni az ingyenes vetítéssorozaton, nincs más teendőnk, mint regisztrálni a radiocafé online regisztrációs oldalán, minden filmre külön. A regisztrációhoz szükséges jelszavakat a radiocafé 98.6 adásában fogjuk elmondani a maraton hetében napokra bontva, március 16-20. között.

Regisztrációs oldal: www.radiocafe.hu/mozicafe

A login név minden esetben "furesz" lesz! A regisztráció március 16-án indul!

Fűrész-maraton - Corvin mozi, március 21., 11.00?23.34