Guillermo Del Toro hazánkban forgat

Film

A Penge 2., a Pokolfajzat és a tegnap mozikba került, eddig 33 díjat és 55 nominálást besöpört A Faun labirintusa rendezője, Guillermo Del Toro pár napja Budapestre érkezett, hogy terepszemlét tartson a Pokolfajzat második részének május végén kezdődő forgatása előtt.

A LA Daily News nemrég interjút készített az Elveszetett gyerekek városa és az Alien 4 - Feltámad a Halál sztárjával, Ron Perlmannel, aki amellett, hogy kifecsegte Del Toro pesti tartózkodásának tényét, elárulta micsoda erőfeszítéseket tesz, hogy jó kondiban legyen a 2008 augusztusában mozikba kerülő Hellboy 2: The Golden Army-re. Mint elmondta, heti hat napot tölt a konditeremben, felülésekkel és fekvőtámaszokkal hozva magát formába.

Egyébként érdemes megnézni a Pokolfajzat 2 stábját az imdb-n. Itt lesz többek közt a mexikói rendező állandó operatőr társa, a Jackie Brown-t, a Desperado-t, az Alkonyattól pirkadatig című mozit, a Spawn-t fényképező Guillermo Navarro, valamint Stephen Scott, aki művészeti rendezőként két James Bond (A holnap markában, Halj meg máskor), valamint egy Indiana Jones mozit (Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag) is levezényelt.

A Hellboy második részében egy veszélyes új vezér áll a sötét erők élére, akinek célja nem is lehet más, mint a világ feletti uralom megszerzése, amit csakis az emberek trónfosztásával érhet el. Hellboy, Liz Sherman, Abe Sapien és egy új karakter (Johann Krauss) Kelet-Európába utaznak, hogy megakadályozzák a pokoli tervet.

A folytatás egyébként majdnem meghiúsult, ugyanis az első rész -igen gyér- eredményeit látva a Sony alá tartozó Revolution Studios vezetői beintettek a Pokolfajzat csapatnak. Végül a Universal karolta fel a projektet tavaly nyáron.