Hét magyar film Wiesbadenben

Film

A jövő szerdáig tartó seregszemle a közép-kelet-európai film rangos németországi ünnepe. A wiesbadeni filmfesztivált tizedszer rendezik meg, a jubileumi eseményen a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült hét magyar filmet mutatnak be.
   

 Pacskovszky József: A vágyakozás napjai

 
Pacskovszky József
A vágyakozás napjai és Vranik Roland legutóbbi rendezése, az Adás a versenyprogramban indul az Arany Liliom elnevezésű fődíjért. A tízezer eurós elismerés sorsáról nemzetközi zsűri dönt, melynek tagja Berger József producer is. A wiesbadeni filmfesztivál közönsége mindkét magyar rendezővel találkozhat: Pacskovszky József és Vranik Roland személyes részvételével kerül sor a díszbemutatókra.
   
A Signature elnevezésű válogatásban lesz látható Sopsits Árpád A hetedik kör című legutóbbi filmje, a nemzeti sikerfilmeket felvonultató Highlights programba pedig Goda Krisztina Kaméleonja kapott meghívást. Emellett Horváth Lili német-magyar koprodukcióban készült Napszúrás című rövidfilmje is szerepel a GoEast! idei programjában.
   

tanu_film_01.jpg
 Bacsó Péter: Tanú (1969)
 
A wiesbadeni találkozóhoz Felszabadító nevetés - A kelet-európai film és a humor rövid története címmel egy szimpózium is kapcsolódik, amelynek keretében Bacsó Péter A tanú és Megint tanú című legendás szatíráit tűzik műsorra.