Ingyen mozi a Filmhu Filmklubban

Film

A Max Manus négy különböző európai országban játszódik (Norvégiában, Svédországban, Finnországban és Nagy-Britanniában), és minden egyes színész a saját nyelvén szólal meg benne, így norvég, német, svéd, finn, illetve angol nyelven forgatott részek keverednek. 

6,4 millió eurós költségvetésével a Max Manus egyike a legdrágább skandináv produkcióknak; a legfejlettebb CGI-technológiát alkalmazták a különleges helyszínek hiteles újjáteremtésének érdekében. 

A II. világháború legjelentősebb szabotőrérnek igaz történetében Max Manus ? a finnországi téli háborút követően ? a nácik által megszállt Norvégiába tér vissza. Miután csatlakozik a helyi ellenálláshoz, egy balul elsült akcióban fogságba esik, majd egy szinte lehetetlennek tűnő, bravúros szökési kísérletnek köszönhetően újra csak egy cél vezérli: az oslói kikötőben állomásozó német hajók elsüllyesztése. A Gestapo ezt követően vadászni kezd rá, és ahogy a háború egyre véresebb arcot ölt, barátai közül is egyre többen vesztik életüket... 

A vetítés időpontja: 2009. december 2., 20 óra, helyszíne a budai Tabán mozi. Ha pedig szeretnénk részt venni az ingyenes programon, nincs más teendőnk, mint küldeni egy e-mailt november 30., éjfélig a dora@forum.film.hu címre. A levél tárgya "Max Manus" legyen. Az izgalmas film előzetese megtekinthető a filmhu oldalán, a http://www.magyar.film.hu/object.afafca6d-c9a9-45fe-b442-ef484fbc945d.ivy címen.