Ingyenes filmvetítés az Odeonban

Film

A huszonkét rendező által jegyzett 18 kisfilm az Odeon történetének egyik legsikeresebb darabja lett, több mint 10 ezer mozilátogató mellett a DVD-változat is nagy népszerűségre tett szert. Az évforduló alkalmából a forgalmazó pedig ezen a vetítésen köszönti a szkeccsfilmet és köszöni meg a nézőknek a sikert mozijában, az Odeon-Lloydban. A péntek délután 16.30-kor kezdődő előadásra a belépés minden látogató számára ingyenes. 

További örömteli hír az Odeonnál, hogy egy nappal korábban, április 23-án újabb nagyszerű filmalkotást mutattak be: az Oly sokáig szerettelek Philippe Claudel rendezői bemutatkozása, amely egy megtört lélek megváltásáról mesél realistán, mégis megindítóan. A BAFTA-díjjal jutalmazott, két Arany Glóbuszra, hat César-díjra és a Berlini Filmfesztivál Arany Medvéjére jelölt műben az Oscar-díjra jelölt Kristin Scott Thomas eddigi pályafutásának egyik legmeghatározóbb alakítását nyújtja. 

A film főhőse, Juliette 15 éves börtönbüntetésből szabadul, amit egy kimondhatatlan bűnért róttak ki rá. Az egykori gyermekorvos már csak árnyéka önmagának, szülei rég megtagadták, húgával, Léával sem tartotta odabentről a kapcsolatot; testvére mégis azonnal befogadja, mikor szabadon engedését követően Juliette-nek nincs kihez fordulnia... A filmet Budapesten az Odeon-Lloydon kívül vetíti a Művész, a Puskin és a Toldi is, naponta több előadáson. 

Az új filmbemutatón kívül pedig továbbra is működnek az Odeon korábban indított filmklubjai: a Funzine-Odeon (ahol magyar nyelvű filmeket angol felirattal nézhetnek meg a hazánkban tartózkodó külföldiek) és az Odeon Kortárs Magyar Filmklub (ahol a legfrissebb, az idei szemlén is vetített magyar alkotások láthatók), melyekről korábban már közöltünk programajánlót.