Írj forgatókönyvet!

Film

A Hartley-Merrill International Screenwriting Prize egy évente megrendezésre kerülő nemzetközi forgatókönyv-író pályázat a Nemzetközi Filművészeti Alap, az Amerikai Írószövetség és az Amerikai Mozgókép Szövetség közös szervezésében. A díjat 1989-ben a Los Angeles-i RKO Pictures vezetői, Ted Hartley és Dina Merrill alapították. Eddig huszonkilenc ország csatlakozott a versenyhez, de a bekapcsolódó országok száma évről évre nő.

A pályázat első fordulójában az egyes országok nemzeti zsűrijei hoznak döntést, majd az általuk kiválasztott győztes forgatókönyvek vesznek részt a Los Angeles-i végső megmérettetésen. Az amerikai zsűri olyan neves személyiségekből állt az elmúlt években mint Frank Pierson, Alan Ball, Levy Antal, Linda Seger. Az általuk legjobbnak ítélt forgatókönyv írója a pénznyereményen túl lehetőséget kap a Sundance Intézet Filmmaker's Lab kurzusán való részvételre is.

A pályázat bárki számára nyitott, aki legfeljebb egy megfilmesített nagyjátékfilm forgatókönyvével rendelkezik. Műfaji megkötés nincs. A Hartley-Merrill Pályázat minden, eddig még nem publikált nemzetközi pályázati anyagot elfogad. A magyarországi verseny első helyezettje a továbbjutáson túl elnyeri a The Motion Picture Association 1000 dolláros különdíját, valamint meghívást kap a Hartley-Merrill Pályázat kelet-európai forgatókönyvíró műhelyére. A pályázatok beérkezésének határideje: 2007. febr. 1.

Ennek a pályázatnak köszönheti a megvalósulását többek közt Enyedi Ildikó Bűvös vadász, Sas Tamás Rosszfiúk című filmje is.

További részletek a http://hartleymerrill.blogspot.com/-on olvashatók.