Jön a Kaméleon

Film

Hámori Gabriella, Nagy Ervin

A Nagy Ervin, Hámori Gabriella, Csányi Sándor, Kulka János és Trill Zsolt főszereplésével forgatott átverős thriller (avagy romantikus filmdráma) egy profi szélhámosról szól, aki barátja segítségével sorra kicsalja a hiszékeny nők pénzét. Egy nap azonban a sors egy milliomoscsemete balett-táncosnővel hozza össze, aki nemrég gyógyult fel egy sérülésből és nem mellesleg gyönyörű... 

A film keddi sajtótájékoztatón a Palace Westendben megtudhattuk, hogy a Kaméleon az első magyar produkció, mely az etyeki Korda Stúdióban forgott (korábban csak nemzetközi, illetve amerikai munkák készültek itt, például Guillermo Del Toro Hellboy II-je). 

Goda Krisztina rendező elmondta, hogy a Kordában nagyon elkényeztették őket, igen segítőkészek és toleránsak voltak, így ők "szinte minden kelléket felhasználtak az utolsó szögig" a stúdióban (felépítettek például számukra egy egész kórházi osztályt, hiszen itt forgatták le a film egyik fontos helyszínét jelentő kórházas jelenetek összes belső felvételét). 

Filmje témaválasztásáról a rendezőnő annyit mesélt, hogy forgatókönyvírójával, Divinyi Rékával egy olyan témát kerestek, amiért mindketten egyformán tudnak lelkesedni - a szélhámosság témája, a hazugság pszichológiája pedig mindkettejüket izgatta. 

A december 4-i hivatalos bemutató előtt a Kaméleonnal és alkotóival több városban is találkozhatnak a nézők, hiszen a filmmel országos road show-ra indulnak. Helyszínenként az első harminc jelentkező, aki regisztrál a kameleon@hungaricom.hu e-mail címen, ingyen tiszteletjeggyel nézheti meg a művet, a többiek korlátozott számban az adott mozik pénztáraiban is vásárolhatnak belépőt a premier előtti vetítésekre és az azt követő közönségtalálkozókra (a filmet legközelebb Pécsre például Goda Krisztina, Csányi Sándor és Trill Zsolt kíséri, majd Veszprémben a direktoron kívül Kulka Jánossal és Kálomista Gábor producerrel találkozhatunk). 

Kaméleon közönségtalálkozók pontos helyszínek és időpontok: 

November 27., 19 óra: Cinema City Pécs 

Goda Krisztina, Csányi Sándor, Trill Zsolt 

November 28., 19 óra: Veszprém, Cinema City 

Goda Krisztina, Kulka János, Kálomista Gábor 

November 30., 15 óra: Gyöngyös, Cinema Bridge 

Goda Krisztina, Csányi Sándor, Trill Zsolt, Kálomista Gábor 

November 30., 19 óra: Miskolc, Cinema City 

Goda Krisztina, Csányi Sándor, Trill Zsolt, Kálomista Gábor 

December 1., 19 óra: Palace Tatabánya 

Nagy Ervin, Trill Zsolt, Goda Krisztina 

December 3., 19 óra: Békéscsaba, Csaba Center 

Hámori Gabriella, Goda Krisztina 

December 4., 19 óra: Cinema City Szeged

Trill Zsolt, Hámori Gabriella, Goda Krisztina 

December 5., 19 óra: Debrecen, Apolló mozi

Trill Zsolt, Hámori Gabriella, Kulka János, Goda Krisztina 

December 6., 16 óra: Cinema City Győr

Nagy Ervin, Trill Zsolt, Goda Krisztina 

December 6., 20 óra: Budapest, Aréna Plaza 

Nagy Ervin, Trill Zsolt, Csányi Sándor, Goda Krisztina 

Jön a Kaméleon
Országszerte, december 6-ig