Magyar filmek Londonban és Kansasban

Film

Moldoványi Ferenc: Másik bolygó  

(MTI) ? A szerdán megnyílt Raindance nemzetközi filmmustrán Miklauzic Bence A zöld sárkány gyermekei és Pejó Róbert Látogatás című filmjeit láthatja első ízben a brit közönség. Mindkét alkotás tavaly készült a Mythberg Films produkciójában ?közölte a Magyar Filmunió.

A Raindance fesztivált nyolc éve azért alapította Elliot Grove kanadai filmes, hogy a független filmeket népszerűsítse a brit közönség köreiben. Grove tavasszal a 18. Titanic Filmfesztivál nemzetközi zsűrijének elnöke volt. A két seregszemle közötti együttműködés keretében a Titanicon válogatást láthattak a nézők a Raindance-en szereplő filmekből.
 
 
Miklauzic Bence második játékfilmje a májusi Magyar Filmszemle versenyfilmjei között szerepelt. Pejó Róbert a Látogatásért elnyerte a Filmszemle rendezői díját.
 
 
Moldoványi Ferenc Másik bolygó című dokumentum-játékfilmjét 2008-ban mutatták be a magyar mozik. A négy kontinens gyereksorsait felvonultató alkotás azóta számos fesztiválsikert aratott. A szeptember 30. és október 6. között zajló Kansasi Filmfesztivál zsűrije a fesztivál díjára jelölt tíz játék- és dokumentumfilmes produkció közé válogatta be a produkciót.