Magyar filmhét Havannában

Film


glamour_godrosfrigyes_44470_1.jpg
Glamour

A Kubai Filmművészeti Intézet, a Cinemateca de Cuba, a Magyar Köztársaság Havannai Nagykövetsége és a Magyar Filmunió első ízben rendez magyar filmhetet a karibi szigetország fővárosában.

 
A Kortárs magyar mozi címmel megrendezendő vetítéssorozatot október 23-án este Gödrös Frigyes Glamour című munkája nyitja meg a havannai Riviéra filmszínházban. Az ünnepélyes megnyitó díszvendége lesz maga a direktor. A Barkó György, Cseke Katinka, Cserna Antal, Eperjes Károly és Ónodi Eszter főszereplésével készült Glamour című film 2000-ben elnyerte a Magyar Filmszemle fődíját, és Berlintől Sao Paulóig a legnevesebb nemzetközi filmfesztiválok hívták meg műsorukba.
 
A havannai magyar filmhét közel húsz vetítésen ad ízelítőt a kortárs magyar filmművészet sokszínűségéből. Október 23-29. között műsorra tűzik Kocsis Ágnes fesztiválkedvenc első játékfilmjét, a Friss levegőt és Pálfi György világsikerét, a Hukklét. A közelmúlt legnagyobb közönségsikerei közül látható lesz Goda Krisztina Csak szex és más semmi, Herendi Gábor Valami Amerika, és Sas Tamás S.O.S. szerelem! című komédiája.