Magyar Forgatókönyv Börze: meghosszabbított határidő

Film

 

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Fade In Script Consulting által meghirdetett I. Magyar Forgatókönyv Börzén a legjobb és legfrissebb, magyar nyelven írt forgatókönyveket kívánják bemutatni a jó sztorira vadászó rendezőknek és producereknek. A versenybe egész estés filmforgatókönyveket várnak, műfaji megkötés nélkül. 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők a pályaművek beérkezési határidejét augusztus 15-ről 31-re módosították. A nevezés díja továbbra is 10 ezer forint, amiért cserébe minden pályázó írásos szakmai véleményt kap forgatókönyvéről. 

A nevezési díjat átutalással kell befizetni a Fade In Script Kft. OTP Banknál vezetett 11701004-20214047-es számú számlájára. A pályázatokat és az esetleges kérdéseket a pitchforum@fadein.eu e-mail címre várják. A pályázati csomaghoz a következő dokumentumokat kell csatolni elektronikus formában: 80-130 oldalas forgatókönyv, az alkotó elérhetőségei, a pályázati díj befizetését igazoló dokumentum, a forgatókönyv jogtisztaságát igazoló nyilatkozat. 

A Forgatókönyv Börze verseny programjában részt vevő 12 forgatókönyvet 2008. szeptember 30-ig választja ki az előzsűri, melynek tagjai: Enyedi Ildikó rendező-forgatókönyvíró, valamint a Fade Int képviselő Hegedüs Bálint, Krigler Gábor és Lovas Balázs forgatókönyvírók. 

A 2008 decemberének első hétvégéjén, Budapesten megrendezendő I. Magyar Forgatókönyv Börzén a kiválasztott 12 alkotó kap lehetőséget arra, hogy egy egynapos felkészítés után egy pitch fórum keretében bemutassa filmötletét a rendezvényen megjelenő magyar rendezőknek és producereknek. Ezt követően a börzén részt vevő alkotók személyes konzultációt folytathatnak az érdeklődő szakmabeliekkel. 

A kiválasztott alkotások közül neves személyiségekből álló szakértői zsűri választja ki 2008 Legjobb magyar forgatókönyvét, amely 1 millió forintos pénzdíjban részesül a Magyar Televízió felajánlásának köszönhetően. A pénzdíjon túlmenően az MTV a fődíjas forgatókönyv megvalósításába koprodukciós partnerként is beszállni kíván, gyártási kapacitását is felkínálva. 

A zsűri tagjai: Bereményi Géza forgatókönyvíró-rendező (a zsűri elnöke), Divinyi Réka forgatókönyvíró, Hegedüs Bálint forgatókönyvíró (a Fade In képviseletében), Köbli Norbert, a Magyar Forgatókönyvírók Egyesületének elnöke, valamint Sipos Pál, a Magyar Televízió kulturális főszerkesztője.