Megvan az új Pókember

Film


178330_nagy_megvan1.jpg
Garfield az A Boyban

A Sony Pictures gyártásában készülő produkció egyelőre a "cím nélküli Pókember-reboot" munkacímen fut; állítólag 2012. július 3-án mutatják be az amerikai mozik, és idén decemberben kezdődnek el forgatási munkálatai. Korábban nagy port kavart, amikor a stúdió és a képregény-eredetit kiadó Marvel nyilvánosságra hozta, hogy nem Pókember 4. készül, hanem teljesen új alapokra helyezik a szuperhőssztorit, és az új projektben sem Sam Raimi, az addigi rendező, sem a trilógia addigi sztárjai (Tobey Maguire, Kirsten Dunst) nem vesznek részt. 

Az újrakezdődő cselekmény ismét Peter Parker korai, középiskolás éveinél veszi fel a fonalat (akkor kezdődik, mielőtt felfedezi szuperképességét), a franchise "rebootolt" (és természetesen 3D-ben készülő) darabjának pedig ? amint az idén januárban már kiderült ? Marc Webb, az 500 nap nyár elsőfilmes direktora lesz a rendezője. Azt egyébként, hogy vajon ki lesz a következő Pókember, egészen idáig vad találgatások övezték: a sajtóban korábban felmerült már Zac Efron, Robert Pattinson, Joseph Gordon-Levitt, Josh Hutcherson, Logan Lerman, Frank Dillane (a Harry Potter és a Félvér Herceg egyik mellékszereplője) és Jamie Bell neve is. 

A szerepet végül a Sony immár hivatalos közlése szerint egy viszonylag ismeretlen, de korábban több filmben látható színész, Andrew Garfield nyerte el. Garfield 1983. augusztusában született Los Angelesben, de Angliában nőtt fel (4 éves korától él az országban). A közönség olyan filmekben találkozhatott vele, mint a Gyávák és hősök, A másik Boleyn lány, a Doctor Parnassus és a képzelet birodalma, legközelebb pedig a Ne engedj el... című Kazuo Ishiguro-adaptációban és David Fincher Facebook-filmjében, a The Social Networkben jelenik meg. Az A Boy című filmdrámában nyújtott alakításáért 2008-ban tévés BAFTA-díjat kapott.