Mozifanatikusok éjszakája: kiegészítő programok

Film


172635_nagy_mozifanatikusok_kieg2.jpg
 Momentán Társulat

Idén végre az április 23-i programban részt vevő mind a négy fővárosi moziban (azaz a Westendben, a Mammutban, a Lurdy Házban és a Duna Plazában is) lehet már 3D-ben is filmeket vetíteni, így olyan 3D-s filmek lesznek nézhetők és újranézhetők, mint az Avatar, az Alice Csodaországban, az Így neveld a sárkányodat, továbbá a horror szerelmesei kedvéért újból elővett Véres Valentin és a Végső állomás 4. (lásd fenti képünket). 

Ebben az évben először lesznek a rendezvény vendégei a Momentán Társulat tagjai, akik a mozilátogatók ötletei alapján improvizálnak majd rövidebb-hosszabb jeleneteket. A tízfős fiatalos társulat hat tagja képviselteti magát az esten és pörgeti fel a fiatalok fantáziáját és kreativitását, hogy előadásuk után friss figyelemmel kísérhessék a további filmeket. A társulat Rögvest című estjébe a Lurdy Házban 20 órakor, a Duna Plazában 22-kor, a Palace Westendben pontban éjfélkor, végül a Mammut moziban hajnali 2 órakor nyerhetnek bepillantást az érdeklődők. 

A szervezők szerint a Mozifanatikusok éjszakájának keretein belül minden évben nagy sikert aratnak a breaktáncos-bemutatók. Ez az immár hagyományosnak mondható program természetesen idén sem marad el: az éjszaka folyamán minden résztvevő moziban szerepelnek breaktáncosok, hogy az előtérben várakozók se unatkozzanak. A breakesek remek streetdance show-ja mellett minden budapesti moziban fellép a West Coast Swing tánciskola csapata is, amely megmutatja, hogyan lehet párban R'n'B, hip-hop és blues zenére táncolni. Az első évben nagy sikert arató látványfodrászat tavaly kimaradt a repertoárból, idén azonban közkívánatra újra lehet majd mind a négy budapesti mozi előterében extrém, vicces és különleges frizurákat készíttetni. 

A Palace Nyíregyháza moziban idén másodszor rendezik meg a Mozifanatikusok éjszakáját. Itt a Sunshine Rádió DJ-i várják a vendégeket, akik az eseményt élőben közvetítik a helyszínről, valamint jobbnál jobb zenéről és a jó hangulatról is gondoskodnak. Idén először a Palace Kaposvár moziban is megtartják a rendezvényt: itt a zenéről és a jó hangulatról DJ Luis és a rapper, MC Pita Ramos gondoskodik. Az eseményt élőben közvetíti a Kapos Rádió, amely játékokkal és kívánságműsorral várja a vendégeket.