nemkell Splash Off vetítések

Film

Az Atlasz Sportegyesület idén immáron harmadik alkalommal rendez nemzetközi sportversenyt az LMBT közösség számára Budapest Splash néven. Első alkalommal még csak egy sportág versenyzői számára hirdették meg az eseményt. Tavaly ez a szám kettőre bővült, idén pedig már háromra: kézilabda, tollaslabda és úszás. Az idei verseny látványossága a Paris Aquatique szinkronúszóinak bemutatója lesz az úszóverseny keretében augusztus 21-én, szombaton 11 órai kezdéssel a margitszigeti uszodában. 

Idén a bajnokság kulturális kísérőrendezvénnyel is bővült: a Splash Off keretében augusztus 21-én és 22-én este LMBT témájú filmeket nézhetnek meg az érdeklődők a budapesti Toldi moziban. A mozijegy ára 500-500 forint. Az, hogy melyik alkotást vetítik le a szervezők, szavazáson dőlt el. A közönség tagjai a http://splashoff.wordpress.com honlapon voksolhattak. A szavazás már lezárult (négy mű közül lehetett választani), és ennek eredményeként szombaton 19 órától a London Rivert, vasárnap 17.30-tól pedig a Leo kéglijét tekinthetjük meg. 

A London River cselekményének középpontjában az áll, amikor 2005-ben csak a New York-i terrortámadáshoz hasonlítható sokk rázta meg a nyugati világot: iszlám szélsőségesek robbantottak Londonban egy metróvonalon, sok száz angol, amerikai és az országban tartózkodó turista halálát okozva. Történetünk a tragédia idején játszódik: egy brit anya és egy afrikai apa keresi a robbantásokban eltűnt gyermekét. Hamarosan rájönnek, hogy az otthonuktól távol élő, különböző kultúrából érkezett gyermekeik már jó ideje egy párt alkottak... 

A Leo kéglije főhőse, a Montevideóban élő Leo jóképű huszonéves férfi, aki azonban az utóbbi időben elhidegült barátaitól, barátnőjétől. Depressziójának oka, hogy bár sokáig küzdött ellenne, immár belátta, hogy valójában a fiúkhoz vonzódik. Az interneten próbál titokban ismerkedni, de amikor eljönne a konkrét randevú ideje, mindig inába száll a bátorsága... 

Az augusztus 20. és 22. között zajló Splash Off egy Splash Afterpartyval zárul a Fogasházban vasárnap este 20 órai kezdettel, amikor is a szervezők, a résztvevők és az érdeklődők egy buli keretében ünneplik meg a bajnokság nyerteseit és búcsúznak el az év legnagyobb magyarországi nemzetközi LMBT rendezvényének külföldi vendégeitől. 

Splash Off vetítések - Toldi, aug. 21-22.