Nyomoznak Heath Ledger halálának ügyében

Film

Mint arról már beszámoltunk, a 28 éves Heath Ledgert január 22-én találták holtan. A februárban nyilvánosságra hozott halottkémi jelentés kiderítette, hogy a színész halálát hatféle gyógyszer végzetes keveredése okozta. 

"A Ledger lakásán talált receptek alapján indítottunk nyomozást Los Angeles-i és texasi orvosok ellen" -mondta egy forrás a People-nek. Azt ugyanakkor nem tudta elárulni ez a bizonyos forrás, hogy felmerült-e bűncselekmény gyanúja az ügyben. "A szövetségi ügynökök itt jártak a héten, és mi is arra várunk, hogy megtudjuk tőlük a nyomozás végeredményét" - jelentette ki a vélhetően rendőrségi dolgozó. 

A New York-i Daily News értesülései szerint a hatóságok azok ellen az orvosok ellen indítottak vizsgálatot, akik a hat gyógyszer közül az Oxycontint és a Vicodint írták fel az elhunyt sztárnak. "A kérdés az, vajon legálisan vagy illegálisan írták-e fel ezeket a rendkívül erős fájdalomcsillapítókat Ledgernek" - mondta egy másik rendőrségi forrás a lapnak. 

A boncolás kimutatta, hogy a fent említett két szeren kívül Heath Ledger szervezetében váliumot, egy Temazepam nevű szorongásgátlót és altatót, Xanaxot és antihisztamint (Doxylamine-t) is találtak. 

(people.com)