Odeon Kortárs Magyar Filmklub: ismét

Film

 
A vetítéssorozat ezúttal is a hazai filmművészet legújabb alkotásait mutatja be, nagy hangsúlyt fektetve a pályakezdő fiatalok műveire. Premier előtti és frissen bemutatott nagyjátékfilmek, valamint egy különleges szkeccsdoku adnak naprakész képet az érdeklődőknek a kortárs magyar filmről. 
Látható lesz többek közt a Szemle-fődíjas Utolsó idők, a Fekete kefe rendezőjének utópisztikus története, az Adás és Tóth Barnabás bemutatkozó nagyjátékfilmje, a Rózsaszín sajt is. Az Odeon Kortárs Magyar Filmklubban debütál Martin Csaba angol nyelvű Brooklynja és a fentebb már említett 3Esküvő című dokumentfilm, melyben három fiatal rendező három vegyes nemzetiségű fiatal pár egybekelését örökítette meg. 
 
A közönség a vetítéseket követően a már bizonyított ifjú tehetségek mellett ezúttal nagy múltú alkotókkal és most bemutatkozó rendezőkkel is találkozhat. A filmszakma legkülönfélébb területeiről érkező vendégekkel Géczy Dávid fiatal filmes beszélget. A vetítések hétfőnként 20 órakor kezdődnek, a jegyár 700 forint. 
 
Részletes program 
Szeptember 28.: Mátyássy Áron: Utolsó idők. Vendégek: Mátyássy Áron (rendező), Herbai Máté (operatőr), Kovács Zoltán (vágó) 
 
Október 5.: Tóth Barnabás: Rózsaszín sajt. Vendég: Tóth Barnabás (rendező-színész-forgatókönyvíró) 
 
Október 19.: Mészáros Márta: Utolsó jelentés Annáról. Vendég: Mészáros Márta (rendező) 
 
November 2.: Vranik Roland: Adás. Vendégek: Vranik Roland (rendező), Terhes Sándor (színész) 
 
November 30.: Kis Anna - Nagy Viktor Oszkár - Trencsényi Klára: 3Esküvő. Vendégek: Kis Anna, Nagy Viktor Oszkár és Trencsényi Klára (rendezők) 
 
December 14.: Martin Csaba: Brooklyn. Vendégek: Martin Csaba (rendező), Szigethy Márton (operatőr), Szabó Béla (producer-gyártásvezető) 
Odeon Kortárs Magyar Filmklub: ismét - Odeon-Lloyd, szept. 28.- dec. 14.