Ötzi Budapesten

Film

ANDREAS HOFER - A SAS SZABADSÁGA

1805-ben az Aussterlitzi csatában Napoleon legyőzte a porosz és osztrák seregeket. Ausztriának le kell mondani Tirolról is, a hegyvidéket a Napoleonnal szövetséges Bajor királysághoz csatolják. A megszállók válogatás nélkül sorozzák az ifjakat, a szökni próbálókra halál vár. A besorozottakat a tiroli alkotmánnyal szöges ellentétben külföldre vezénylik, hogy ki tudja, hol haljanak meg Napoleonért. Hofer, vendéglős és borkereskedő a lázongó tiroliak élére áll. A bécsi udvar segítségét kéri a készülő felkeléshez. A tiroliak legnagyobb nemzeti hősének élete tragikus véget ér...

További filmek:

ÖTZI

1991-ben hegymászók az olasz-osztrák határvidéken, egy jégtömbben mumifikálódott testet találtak. Ki lehet ő? A vizsgálatokba bevont tudósok megállapították, hogy 5300 éve fekszik jégkoporsójában a tetem. Ötzi, negyven körüli férfi, számos tetoválással a testén, környezetének megfelelő ruházatban. Támadói haláloson megsebesítették, vagy rituális szertartás áldozat lett? A testén talált sérülések ugyanis arra utalnak, hogy nem természetes módon halt meg. A halálának pontos oka ma még nem bizonyított. A szinte hihetetlen épségben mumifikálódott test rejtélyét kutatják a filmesek is.

A TÉKOZLÓ FIÚ

Idilli hegyi falucskáját egyre szűkebbnek érzi Tonio, a favágó. Egy hegyitúrán megmenti Lilian Williams, egy amerikai milliomos lányának életét, de eközben a legjobb barátja halálra fagy. Tonio ezek után képtelen a hegyek látványát elviselni, a lány után megy Amerikába. A család éppen elutazott, amikor megérkezik New Yorkba, Pénz, munka és fedél híján Tonio kitaszítottként tengődik a milliós nagyvárosban, éhesen és dideregve bolyong Bronx utcáin. Egy falat kenyérért akár lopni is hajlandó. Ám egy napon valóra válni látszanak álmai, mert újra találkozik Lilian-nel, aki maga mellé venné őt. De Tonio tudja, hogy Amerikában ő mindig idegen marad. Lemond a gazdagságról és a szép nő szerelméről, honvágya erősebb.