Robert Downey Jr. is vámpírrá válik

Film

 

A fiktív francia nemesúr figuráját (aki a XVIII. században vált vámpírrá) korábban már Tom Cruise és Stuart Townsend is megformálta: előbbi színész az Interjú a vámpírral, utóbbi pedig A kárhozottak királynője című filmben.

Mindkét fent említett mű Anne Rice egy-egy regénye alapján készült, és mindkét könyveredeti az írónő igen népszerű regénysorozata, az eddig összesen 12 kötetből álló Vámpírkrónikák egy-egy része.

Rice a Vámpírkrónikák első darabját, az Interjú a vámpírral című regényt 1976-ban jelentette meg, míg a sorozat utolsó része 2003-ból származik. Lestat, a vámpír alakja a két említett regényen kívül a sorozat egyéb darabjaiban is megjelenik, például a Lestat, a vámpír címűben, melynek alapján egyébként szintén készült már adaptáció: egy Broadway-musical.

A termékeny szerzőnek a vámpíros történetek mellett írott egyéb könyvei alapján is dolgoztak már filmesek: az Irány az Éden című szexkomédia például az Exit to Eden laza adaptációja, Rice Christ the Lord: Out of Egypt című műve nyomán pedig állítólag 2011-re készül el egy filmfeldolgozás.

Azt, hogy a Robert Downey Jr. főszereplésével készülő filmet mely Vámpírkrónikák-regény alapján valósítják meg, még nem tudni, az viszont biztos, hogy a magyar nézők legközelebb A szólista című filmdrámában találkozhatnak a színésszel idén decemberben, ezt követően pedig Guy Ritchie Sherlock Holmesának címszerepében lesz látható 2010 januárjától.