Sigourney Weaver "feltámad" az Avatar folyatásában

Film

 
(MTI) "Nyugalom, visszatérek" ? idézte a színésznőt a Coming Soon amerikai honlap. Sigourney Weaver egy tudóst játszott a háromdimenziós produkcióban, amely világszerte 2,7 milliárd dolláros bevételre tett szert. Bár a botanikusnő egy heves csatában végzetesen megsérült, a színésznő szerint nem ért véget szerepe.
   
A BBC online kiadása szerint azt mondta: James Cameron rendező megnyugtatta, hogy "a tudományos fantasztikus filmekben sohasem hal meg senki". "Elmesélte nekem a két következő folytatás cselekményét, és azt kell hogy mondjam: igazán csodálatosak. Most már csak meg kell csinálni őket" ? tette hozzá Weaver.
    
Az Avatar egy idegen bolygón, a Pandorán játszódik, ahol nagy értékű ásvány után kutatnak az emberek. A kitermeléshez gátlástalanul feldúlják az ott élő bennszülöttek otthonát.
    
Cameron már a film forgalmazásakor megígérte, ha átlépik az egymilliárd dolláros határt, trilógiává bővíti a filmet. A forgatókönyveken már dolgoznak, de a produkciók forgatásának ütemezése még nem készült el.
    
Annyi azonban ismeretes, hogy az Avatar második és harmadik részét folyamatosan fogják forgatni, és hosszú hónapokat emészt majd fel az utómunka. Cameron korábban arról beszélt, hogy legkorábban 2014-ben kerülhet moziba a második Avatar-film.