A Szenvedélyek napja filmes programjai

Film


127298_normal_performance.jpg
Performance

A hasznos előadásokon, kerekasztal-beszélgetéseken, teszteken, vetélkedőkön, játékokon, workshopokon, kézműves programokon, koncerteken kívül (melyek tematikailag mind a különféle szenvedélyekhez, szenvedélybetegségekhez, drogokhoz kapcsolódnak) Sőrés Zsolt filmesztéta válogatásában láthatunk a témába vágó filmeket, klipeket is. 

Délelőtt fél 11 és este 18 óra között "a szenvedély arcai" témakörében mutatnak be a szervezők ígérete szerint "talán kevésbé ismert" filmeket. 10.30-kor kezdődik a kultikus Mocskos zsaru, Abel Ferrara rendezése Harvey Keitel legendás alakításával angol nyelven, magyar felirattal. 

12.30-kor Kenneth Angertől lesz látható A gyönyörök kertjének felavatása című, zenével aláfestett némafilm, majd 13.20-kor szintén Anger munkája, a Könyörgés démontestvéremért következik, ami egy színes némafilm Mick Jagger kísérleti zenéjével aláfestve. 

13.40-kor Donald Cammell és Nicolas Roeg Performance-át tekinthetjük meg, melynek elkészültében szintén fontos szerep jutott Mick Jaggernek ő ugyanis a film főszereplője. A blokkot 15.40-es kezdéssel a Blueberry - A fejvadász című pszichedelikus képregény-adaptáció zárja Vincent Cassel főszereplésével. 

Már nem a filmes különprogram hivatalos része, de 18 órai kezdettel is mozizhatunk a Szenvedélyek napján: ekkor ugyanis szintén Sőrés Zsolt válogatásában három Andy Warhol-rövidfilmet vetítenek, a Kisst, a Blow Jobot és a Mario Bananát. Ahogy minden program, úgy a filmvetítéseken való részvétel is ingyenes.