Újra indul a Filmhu Forgatókönyvíró Iskola

Film

A szombatonként, illetve hét közben rendezett kurzus folyamán nemcsak a játékfilmes és televíziós forgatókönyvírás nemzetközi alapjait sajátíthatják el az érdeklődők az előadásokon, de a workshopok során az oktatókkal és hallgatókkal végzett közös kreatív munka keretében ki is fejleszthetik filmötleteiket a szinopszison, karakterleírásokon és treatmenten át a kész forgatókönyvig.

Mindezeket a hallgatóknak házi feladat formájában kell megírniuk alkalomról alkalomra, tehát csak az jelentkezzen, akiben van szorgalom, ugyanis az oktatók - ígéretük szerint - mindenkit gyakorlati munkára sarkallnak és mindenki agyát megmozgatják.

A szigorú tanárok ismét Krigler Gábor (story editor - Barátok közt 1999-2003, a (folyt. köv.) - Hogyan írjunk tévésorozatot című könyv szerzője) és Lovas Balázs (a Tesó társ-forgatókönyvírója, a 2003-as Magyar Filmszemle legjobb fiatal forgatókönyvírója, a filmhu szerkesztője) lesznek.

A tanfolyam indulásának időpontja: február 19., szombat, illetve február 21., hétfő.

A csoportok létszáma limitált, a hallgatókat a szervezők jelentkezési sorrendben fogadják. Érdeklődni a 411-1670-es és a 411-1671-es telefonszámon, továbbá a lovasb@forum.film.hu e-mail címen lehet.

(filmhu)