Vincent Cassel Magyarországon

Film

Vincent Cassel a Halálos közellenség című filmben

November 20-tól a magyar mozik műsorra tűzik a Halálos közellenség című francia gengszterfilmet, amely a hírhedt francia gengszter, Jacques Mesrine legendáját dolgozza fel. A magyarországi premieren részt vesz a film főszereplője, Vincent Cassel, az alkotók közül pedig Jean-Francois Richet rendező, valamint a film producere, Thomas Langmann is. 

A Halálos közellenség (Mesrine: L'ennemi public no. 1) a francia történelem talán legismertebb gengszterének élettörténete, ami szinte kiáltott a megfilmesítés után. Jean-Francois Richet rendező és csapata rájött, hogy ezt a páratlanul gazdag sztorit nem lehet egyetlen filmbe sűríteni, ezért 2007 májusától 2008 januárjáig forgatva egyszerre két nagyjátékfilmnyi anyagot vettek fel, hogy két részletben láthassák a nézők Mesrine bűnökkel és egyéb érdekességekkel teli életét. 

Az első epizódban annak lehetünk szemtanúi, ahogy Mesrine beépül a szervezett bűnözésbe és maga is gengszterré válik, a későbbi folytatásban pedig már a leghíresebb francia bűnözőként folytatja pályafutását. Az utóbbi évek legambiciózusabb francia filmje olyan kiváló szereplőgárdát vonultat fel, mint Vincent Cassel (a főszerepben), Ludivine Sagnier, Mathieu Amalric, Samuel Le Bihan vagy Olivier Gourmet

A folytatás is hamarosan megérkezik hazánkba: a történet második részét 2009 januárjától láthatjuk a magyar mozikban.