Pálfi György montázsfilmje New York-ban

Film

Pálfi György montázsfilmjét, a Final Cut ? Hölgyeim és Uraim című alkotást október 1-jén mutatják be. A 450 filmtörténeti klasszikusból összevágott mozgókép egyedülálló hozzájárulás a New York-i filmfesztivál jubileumi programjához.
 
A Film Society of Lincoln Center által szervezett befolyásos filmmustra idén ünnepli 50. születésnapját. Pálfi György filmjét a ?Cinema Reflected? című válogatásban vetítik, mely a jubileum alkalmából magáról a mozifilmről és ezek alkotóiról szóló műveket gyűjtött egy csokorba.
 

Az amerikai bemutatót követően Pálfi György rendező és Ruttkay Zsófia forgatókönyvíró-dramaturg személyesen mutatja be az ?újrahasznosított szerelmes kollázsfilm?-et Lyonban a Lumiére Intézet nagyszabású filmfesztiválján. A belgiumi Gent és Luxembourg filmfesztiválja, a CinEast szintén meghívta, és az elkövetkező hetekben bemutatja a Final Cut ? Hölgyeim és Uraim című filmet, mely négy vágó - Czakó Judit, Szalai Károly, Richter Nóra és Lemhényi Réka - több éves munkájának különleges eredménye.

 
Bővebb információ:
 
(Forrás
 
 

/ Fotó: Magyar Filmunió / Magyar Nemzeti Filmalap)