28492493_b59a2eaca1982512b36050127de5b125_wm
Béres Márta
Fotó: Bezzeg Gyula

Az Így vagy tökéletes című film a párkapcsolatok és az alkotás hazugságairól szóló romantikus dramedy, amelyben a két főhős budapesti találkozásával összeütközésbe kerül a reklámok világa, a könyvkiadás és a közösségi média. Ahogy a kiégett reklámos és az ezoterikus sikerszerző egyre szorosabb kapcsolatba kerül egymással, úgy gabalyodnak bele saját érzelmeik és jól felépített hazugságaik hálójába.

Az ezoterikus sikerkönyvek szerzőjét Béres Márta POSZT-díjas vajdasági színésznő, míg a kiégett reklámszakembert a Katona József Színház társulatának tagja, Fekete Ernő játssza. Mindkettőjük először lesz látható mozifilm főszerepében. Az Így vagy tökéletes forgatókönyvét Csurgó Csaba írta, az operatőr Nagy András, a producerek Lajos Tamás és Köves Ábel lesznek.

nincsparancs
Nincs parancs!

A rendszerváltás 30. évfordulójára készül Szalay Péter rendezésben a Nincs parancs! című dokumentumfilm. Az alkotás alapjául a vasfüggöny utolsó áldozatának, Kurt Werner-Schulznak emléket állító Határeset (2006, Schiffer Pál-díj) című katartikus rövidfilm, valamint az 1989-es események német-magyar párhuzamait és titkait kutató Európa álma című dokumentumfilm és archív anyagok szolgálnak.

A sorsfordító történelmi pillanatokat felidéző dokumentumfilm megszólalói között lesz Bella Árpád és Harald Jäger egykori határőr alezredesek. A Nincs parancs! a Dunatáj Alapítvány gyártásában készül, producere Péterffy András.

Forrás: Magyar Nemzeti Filmalap.