Folk faltól falig - Budapest Folk Fest

Zene


baloghkalman.jpg
Balogh Kálmán 
 
A fesztivál szervezője, a Fonó ? amely 16 éves fennállása óta a folk, világzene és az etno jazz egyik legfontosabb hazai műhelye ? az idén is a műfaj gazdagságát, sokszínűségét kívánja bemutatni.

A fesztivált több helyszínen rendezik meg április 29-én és május 9?12 között. Az érdeklődők a Fonón kívül találkozhatnak a fesztiválon fellépő művészekkel a Kobuci kertben, a Bakáts téri templomban és az Allee áruháznál felállított színpadon egyaránt.

A külföldi művészeket romániai, szerbiai, franciaországi zenekarok és egy Németországban élő kurd művész képviselik, és természetesen itt lesznek zenészek a hazai élvonalból is. A stílusok is reprezentálják a sokszínűséget, hisz az autentikus népzene képviselői mellett az etno jazz, a világzene, a blues kedvelői is megtalálják kedvenceiket.


les_violons_barbares.jpg
  Les Violons Barbares
 
Néhány név és program a gazdag kínálatból: Lajkó Félix, Sivan Perwer nyitókoncertje, a Buda Folk Band táncháza, Szászcsávási Nap a Szászcsávási Zenekarral és Kórussal, a világhírű szerb művész, Boris Kovač fellépése, a blues megújításán fáradozó Mississippi Big Beat és az egészen egyedi Les Violons Barbares koncertjei a MÜPA-ban és a Fonóban, Herczku Ágnes, a Muzsikás együttes, a Lukács Miklós?Balogh Kálmán cimbalom duó fellépései a Bakáts téri templomban, valamint a fesztivált lezáró Csík koncert és a 30 órás 10 zenekart felvonultató, disznóvágással egybekötött Folk Maraton.
 
Részletes program
MÜPA
április 29.
Sivan Perwer & Lajkó Félix
 
Fonó Budai Zeneház 
május 9.
Táncház - Buda Folk Band és a Keleti Szél Szabadcsapat (Székelyudvarhely)
 
május 10.
Poros - magyar népzene és néptánc
Boris Kovač (Újvidék) & David Yengibarjan lemezbemutató koncert
Tóth Viktor Tercett
 
május 11.
Tamburland (Újvidék), Berka & Felvonó moldvai és vonós táncház
 
május 12.
Szászcsávási nap
Les Violons Barbares (Franciaország)
Mississippi Big Beat, km. Lányi György (Téka Zenekar)
 
 
Bakáts téri templom (1092 Budapest, Bakáts tér 13.)

május 10.
Herczku Ágnes, Tüzet viszek koncert

 
május 11.
Muzsikás együttes és a Szászcsávási Kórus koncertje 
 
május 12.
Lukács Miklós & Balogh Kálmán cimbalomduó
km. Dresch Mihály ? szaxofon