Pünkösdi királyt és királynét választottak Ópusztaszeren

Zene

Egy fiatal csikós legény, Tóth Lajos bizonyult a legügyesebbnek a pünkösdi lovas virtuskodás során az Ópusztaszeri Emlékparkban. 10 versenytársát utasította maga mögé a fiú, aki már 15 éve lovagol. A kemény versenyben az egyéni bemutatók során láthattunk lófektetést, lóültetést, lovon álló ostorcsattogtatást, de a pákozdi Balázs Attila még asztalhoz is ültette Tangó nevű lovát. Míg az állat jóízűen falatozott a tálból, addig a csikós borozgatott mellette.
 
A megmérettetésben idén először a nők is kipróbálhatták magukat, akik ugyanazokat a versenyszámokat teljesítették, mint a férfiak, így borral vágtattak, ostorral köcsögöt vertek, pányvát dobtak és lovon állva tépték le a felfüggesztett koszorúkat. Idén elsőként Kiss Tamásné Baranyi Anikóé lett a pünkösdi királynői cím, melyet egy évig birtokolhat.
A nagy hagyományokkal bíró versengés mellett számos színes program várta pünkösdhétfőn az Ópusztaszerre érkező családokat. Vásári bábjáték szórakoztatta a gyermeket, látogatói próbákon mérhették össze ügyességüket a felnőttek, de volt magyar kutyafajták bemutatója is.