Csillagszálló vendégségben

Irodalom

Közel negyven iparművész és kézműves alkotásait tekinthetik meg a gyermekjátékok rajongói Százhalombattán, a Matrica Múzeumban 2009. január 12-ig. A Játékvilág című kiállítás varázslatos figurái közé számos kulturális és gyermekprogramot is meghívott az intézmény.

 
A Csillagszálló kulturális utcalap január 10-én 16 órától mutatkozik be a Pest közeli településen, ahol Mese habbal címmel ad rendezvényt gyerekeknek és felnőtteknek. Az immár kétéves, formabontó kulturális utcalapot Kertész Anna főszerkesztő mutatja be, majd a decemberi lapszám témája nyomán a meséé lesz a főszerep.
 
A Csillagszálló korábban szervezett gyermek meseíró pályázatot - az arra jelentkezett ifjú szerzők műveiből is ízelítőt kapnak az érdeklődők. A szülőknek, pedagógusoknak felnőttmeséket kínálnak a lapból József Rozsnyai Júlia színművész tolmácsolásában.  Tamás Zsuzsa irodalmár, a lap szerkesztője pedig az irodalmi oktatás-nevelés helyzetéről tart előadást Jókainak befellegzett avagy hogyan tovább a kötelező olvasmányokkal? címmel.
 
A gyermekeket a másfél órás rendezvény szünetében habos kakaóval kínálják.