James Patterson a világ legjobban kereső írója

Irodalom

(MTI) A 64 éves Patterson, aki ? társszerzők segítségével ? 35 év alatt csaknem 80 könyvet jelentetett meg, 84 millió dollárt, azaz 15,8 milliárd forintot keresett az elmúlt évben. A romantikus regényeiről ismert, szintén 64 éves Danielle Steel 35 millió dollárral, átszámítva 6,6 milliárd forinttal került a második helyre.

 
A Forbes szerint a legjobban kereső íróknak sikerült meglovagolniuk az e-könyves trendet ? ez ugyanis a könyvpiac leggyorsabban növekvő szektora. Az üzleti magazin listáján a harmadik helyet a horror királya, Stephen King szerezte meg 28 millió dolláros bevétellel, a negyedik a romantikus kalandregényeket író Janet Evanovich lett 22 millió dollárral, az ötödik helyre pedig az Alkonyat-sorozat alkotója, Stephenie Meyer került 21 millió dollárral.
 
A 2010 májusa és 2011 áprilisa közti eladási mutatókra alapozott felméréshez az adatokat a Nielsen SoundScan piackutató biztosította, de a Forbes figyelembe vette a kiadók éves jelentéseit és más, könyves szakemberektől ? ügynököktől, menedzserektől és szerkesztőktől ? származó információkat is.