Kántor Péter a MűKEDDvelőben

Irodalom

Február 7-én, este fél hattól Kántor Péter költővel Angyalosi Gergely beszélget a MU Színházban a MűKEDDvelő ? A könyv utóélete nevű programsorozat keretén belül. Házigazda: Lárai Eszter.

Kántor Péter önéletrajza: 1949. november 5-én születtem Budapesten. 1956-ban voltam első osztályos, 1968-ban érettségiztem. Van egy életre szóló programom: Megtanulni élni. Öt vagy hat éves koromban egyszer csak elkezdtem nagyon félni, hogy mi lesz velem az iskolában. Hiszen én balkezes vagyok. De a nagymamám megnyugtatott: Petőfi is balkezes volt. Így aztán Petőfi után, a nagymama közvetítésével, költő lettem. Nem volt más választásom.

"Fiatal költőknek szoktuk adni a Vas István-díjat - na de mi az, hogy fiatal költő? Élettani vagy akár szociológiai értelemben lehet persze konkrét határokat vonni - de magasabb szempontból mintha mondjuk Arany János nem lett volna fiatal költő soha, Füst Milánról nem is beszélve; Kántor Péter ellenben élhet - és persze éljen! - száz évig, költőnek minden jel szerint akkor is az a koboldszerű és ekként kortalan, de hogy úgy mondjam, a kortalanság innenső és nem túlsó, öregség felőli partja közelében tanyázó (helyesebben mondva kószáló) kortalan jelenség marad, amilyennek mellesleg (és korántsem szükségképpen) a kötetei borítóján látható fényképek is mutatják. " (Várady Szabolcs: Kántor Péter Vas István-díjas - köszöntés az Élet és Irodalomban)

Helyszín: MU Színház, 1117, Budapest, Kőrösy József utca 17. A program ingyenes.

Részletes adatok a KIA-n

Minden időben ? vers a Holmiban