Nemzetközi költőtalálkozó másodszor

Irodalom

(MTI) - Az idei programnak lesz orosz, bolgár, szerb, ír, román és izraeli vendége. A meghívottak nemcsak poéták, hanem hazájuk kulturális életének aktív szereplői is, akik most arra vállalkoztak, hogy kulturális közvetítők legyenek a magyar és a nemzetközi irodalom között.

   
Az első napon tartják az Élő antológia című estet. Budapesten, a Kazinczy utca 9-es számú ház udvarában tizenkét ország, illetve város kortárs költőjének verse olvasható majd eredetiben és magyarul a kertet határoló házfalakon, de Gergely Róbert színművész tolmácsolásában több közülük el is hangzik.
   
A költőtalálkozó résztvevői pénteken Szentendrére látogatnak, ahol a városháza dísztermében Kun Csaba alpolgármester fogadja a delegációt. Az oklevelek átadása mellett felavatják a II. Nemzetközi Költőtalálkozó emlékét megörökítő kőlapot is a Kerényi parkban.
   
A verskedvelők a Café Rodinben találkozathatnak este a költőkkel, ahol a résztvevők egy-egy versüket adják elő saját anyanyelvükön, az alkotások hallhatóak lesznek magyarul is.