Országos könyvtári napok - Több mint száz program Csongrádban

Irodalom


olaszattilamunkaja.jpg
 Olasz Attila munkája

(MTI) - A programsorozat keretében az idősebb korosztály számára tematikus napokat szerveznek, így lesz Szegeden egészségnap ingyenes vizsgálatokkal és előadásokkal, a kreativitásnak szentelt nap szakácskönyv-bemutatókkal és Frank Júlia látogatásával, a társas kapcsolatokról, valamint a tájékozottságról szóló nap a számítógépkezelésről, az elektronikus ügyintézésről vagy a digitális fotózásról szóló tanfolyamokkal.

 

A Somogyi-könyvtárban fotókiállítás is nyílik Marjanovic Dusán és Tichy Béla Töhötöm képeiből Az Adria virágai címmel, Olasz Attila festőművész pedig kamarakiállításon mutatkozik be. A látogatók részt vehetnek a könyvtár és a Szegedi Nemzeti Színház közös játékán is, és Sándor Ildikó - nemcsak a központi, de több fiókkönyvtárban is - bemutatja Tücsökringató című kötetét.

 

Szeged vendége lesz Pécsi Ildikó Kossuth-díjas színművésznő, aki Bizalom címmel önálló zenés estet ad. Szintén a dallamok világába vezeti majd a közönséget Meister Éva színművésznő is, aki Marlene Dietrich, Edith Piaf és Yves Montand dalaiból válogat. A szépkorúakat novellaírásra is buzdítják, az ehhez kapcsolódó pályázatra csaknem nyolcvan alkotás érkezett be a hatvan évnél idősebb íróktól. A verseny eredményhirdetése október 11-én lesz.

 

Október 30-án Valaki mindent elszeret címmel Simai Mihály verseiből készült összeállítással érnek véget a könyvtári napok Szegeden.

 

A város tizenhárom fiókkönyvtárában is számtalan program lesz a könyvbemutatótól a vetélkedőkig, megyei szinten pedig több mint száz program várja az érdeklődőket. Már több előadást tartott a kilencven éves Bálint György - Bálint gazda -, hamarosan érkezik Schaffer Erzsébet és Nagy Bandó András. Szentesen vendégeskedik majd Ranschburg Jenő, Hódmezővásárhelyen Czigány György tart író-olvasó találkozót, Csongrádon Busa Gabriella és Haja Zsolt operaénekesek lépnek fel.