Spanyolnáthás Trabantszobor

Irodalom

A valaha volt legnagyobb influenzajárványban elhunytak emlékére állít köztéri szobrot a Spanyolnátha művészeti hálóterem, más néven webes kulturális folyóirat. A járvány áldozatául esett művészek (többek között Kaffka Margit, Apollinaire, Ady Endre, Egon Schiele) megidézésével Nagyrábén, a VII. Képzőművészeti Alkotótáborban, július 6-8. között készül el a világ első köztéri spanyolnátha-szobra.

A Spanyolnátha, mint Európa kulturális főhálósa ezzel elindítja Európa kulturális főhajtása projektjét. Az áldozatok előtti főhajtás hordozója egy forgalomból kivont Trabant típusú személygépjármű lesz. A szobor készítője Vass Tibor, a Spanyolnátha főszerkesztője, a projektben közreműködik a lap webmestere, Török-Szofi László. A Kortárs Magyar Írók I. Horgásztáborával egy időben zajló program záróeseménye a spanyolnátha köztéri szobrának avatása.

A projekt fotódokumentációját július 10-től közli a Spanyolnátha. Támogatók: Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtár, Nagyrábé, Példa Képfőiskola Kortárs Művészeti Alapítvány.