Fellinger Károly nyerte a Bóbita költőversenyt

Irodalom

bobita1A Bóbita költőverseny szervezőit két cél motiválta. Egyrészt, hogy a hazai gyermekvers-irodalom új költeményekkel gazdagodjon a háromszázezer forint összdíjazású versenynek köszönhetően, másrészt rendhagyó és produktív módon emlékezzenek meg Weöres Sándorról.

A jeligés verspályázaton csak az írószervezetek tagjai vehettek részt. Érdekesség, hogy a közel száz beérkezett munka közül a legjobbaknak járó elismeréseket csak határon túli szerzők nyerték el. Az öttagú zsűri ? Ágh István Kossuth-díjas költő, Szentmártoni János a Magyar Írószövetség elnöke, Turczi István Pen Klub alelnöke, a Magyar Írószövetség Költői Szakosztályának elnöke, Erős Kinga a Magyar Írószövetség titkára és Rózsássy Barbara költő ? Fellinger Károly farsangi témájú versének ítélte az első helyezést. Második lett a vajdasági Csík Mónika ?Mindenféle csipás szemekről? című verse, harmadik pedig a nagyváradi Tóth Ágnes ?Maszkabál síppal, dobbal? című költeménye. Különdíjban részesült Mirtse Zsuzsa Dúdoló mamának című műve. A díjazott verseket Ágh István méltatta.

A Bóbita költőverseny ünnepélyes díjátadó gáláján színpadi etűddel is tisztelegtek Weöres költészete előtt. Bemutatták a ?Piros ruhában, szerelemben" ? Weöres Sándor és Károlyi Amy élete, szerelmes versekben című versszínházi előadás Tallián Mariann és Lázár Balázs színművészek előadásában.

Tóth Júlia Éva