Gyarmathy Tihamér festményei eladók a Kieselbachnál

Képző

 

A Kieselbach Galéria kiállításpolitikájának összeállítását mindig a különleges kvalitás és a nagyon átgondolt koncepció jellemzi. A most következő tárlat abba a sorba illeszkedik, amely műgyűjteményeket mutat be.

Bár különleges alkalom, ha egy magyar kortárs képekből álló gyűjteményt külföldi gyűjtő hoz létre, most megismétlődik ez a kivételes esemény: ezúttal Friedrich Wehinger monografikus igényű Gyarmathy-kollekcióját ismerhetjük meg. A gyűjtemény csak 2006 januárjában, Stuttgartban volt látható ilyen teljességben.

30 Gyarmathy Tihamér-kép együtt, egy magángalériában, egy kiállításon - kivételes választék. A Kieselbach Galéria eddigi 37 festményaukcióján, 12 év alatt csak 39 Gyarmathy-mű bukkant föl. Ilyen koncentrált, főművekből álló gyűjtemény még nem volt magángaléria falain. Az árak 2,4 és 12 millió forint között mozognak.
 

GyarmathyTihamer01_Kieselbach_D_FRI20080714006.jpg
Kieselbach Tamás

A Wehinger-gyűjtemény az oeuvre mindhárom fő szakaszát méltó művekkel képviseli. A nyugat-európai avantgárd körében született korai munkák közé tartozik egyebek mellett az Utcai jelenet és a Lány papagájjal, míg az Ellentétes mozgásrendszer című képet az Európai Iskola zászlóbontásakor, 1945-ben festette Gyarmathy.