Kemenesi Zsuzsanna fotográfus kiállítása

Képző

A Synergon a kultúra támogatásának érdekében 1998-ban indította útjára Synergon Kortárs Galéria-kezdeményezést.
A vállalat az állami mecenatúra forrásait kiegészítve fontos feladatának érzi, hogy a mai magyar művészet fejlődéséhez segítő kezet nyújtson.

A háromhavonta megújuló kiállítás-sorozattal az anyagi támogatás mellett a magyar művészet ismertségét szeretnék növelni. A galériával egyfelől nyilvánosságot biztosítanak, a Magasyn című negyedéves kiadványukban bemutatkozási lehetőséget nyújtanak egy-egy művész számára, másrészt a kollégák szavazatai alapján megvásárolnak egy-egy alkotást.

 

A Synergon Galéria eddigi kiállítói: Segesdi György, Érdemes Művész, Lossonczy Tamás, Kossuth-díjas, Csík István, Munkácsy-díjas, Kozma István, Kocsis Imre, Munkácsy-díjas, Sinkovics Ede, Gerzson Pál, Érdemes Művész, Veress Pál, Érdemes Művész, Bartl József, Munkácsy-díjas, Szilárdi Béla, Banga Ferenc, Munkácsy-díjas, Lux Antal, Mészáros Mihály, Munkácsy-díjas, Bukta Norbert, Polgár Csaba, Szily Géza, Haraszty István, Édeske, NagySándor Zoltán, Baska József, Kántor Lajos, Munkácsy-díjas, Uresch Zsuzsanna, Gulyás Gyula, Tilless Béla, Bakucz András, Budahelyi Tibor, Bartek Péter Pál

Kemenesi Zsuzsanna 1997-es indonéziai kiállításának katalógusában ezt írja magáról: ''INFRANÉZIA az én országom.
Infranézia nem túl nagy, nem túl kicsi. Inkább nem túl kicsi.
Azonban benne lakik minden, amit szeretek. Számos igazság létezik benne. Igazabbak és még igazabbak. Ez azonban korántsem olyan bonyolult. Akárcsak tanulási folyamat során a hosszú szavak. Hosszú szavak márpedig nincsenek. Csak olybá tűnhetnek. Titkuk, hogy képesek legyünk felosztani őket felismerhető egységekké. Igen, amennyiben átlátjuk, már gyakorlatilag meg is hódítottuk őket. Többé nem tartunk a hosszú szavaktól, és nem vagyunk a bolondjai a rövideknek.

Infranézia lakosai semmihez sem ragaszkodnak. S mivel semmiben sem hisznek ezen a világon, így nincsenek arra kényszerítve, hogy bármit megtagadjanak, amellett, hogy mindent lehetségesnek tartanak. Országuk minden varázsa abban rejlik, hogy az ember egymással ellentétes dolgokat akarhat, s nincs kötve, ha bírja szárnya, sem a valósághoz, sem a lehetségeshez. S így meg lehet olvasztani, mint az ércet, az összes szíveket.
Infranézia lakosai ragaszkodnak a mindennapokhoz, a részletekhez, az élvezetekhez, a kicsinységekhez. Ritmikusan járnak-kelnek az utcán, mintha verseken járnának, amelyek elébük vannak szórva a járdára. Csillagos égbolt alatt élnek, melyet a júliusi ég terített ki számukra.

Infranézia lakosai mindent tudnak, amit én csak szeretnék.''

Kemenesi Zsuzsanna a Kaposvári Egyetem Művészeti Főiskolai Kara Fotóművészeti Tanszékének adjunktusa, a Pécsi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke oktatója.
2005-ben Magyar Fotóművész Szövetség elnökségének tagja.
Számos hazai és nemzetközi egyéni és csoportos kiállítás résztvevője Indonéziától az Egyesült Államokig, Litvániától Franciaországig; rangos díjak és ösztöndíjak ismerték el eddigi munkásságát. Munkái magyar és külhoni közgyűjteményekben is megtalálhatóak.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető:
2006. február 20-ig, hétköznapokon 9-16 óráig.
Cím: Újpest, IV. kerület, Baross u. 91-95.