Meghosszabbították a határidőt a Chachipe fotópályázaton

Képző

Mint arról korábban beszámoltunk, a Roma évtized program 2005-ben indult, és kilenc ország kormányának részvételével, a Világbank és számos civil szervezet csatlakozásával azt a célt tűzte ki, hogy tíz év alatt elősegíti a roma közösségek társadalmi helyzetének gyökeres megváltoztatását. A 2007-ben elindított Chachipe és annak folytatása, a Chachipe Youth fotópályázat a romákkal kapcsolatos vizuális sztereotípiák elleni fellépést, a roma emberek és a roma kultúra érzékletes és művészi bemutatását szeretné elérni. (A chachipe lovári cigány nyelven igazságot, valóságot vagy jogot jelent.)

 
A versenyre olyan képeket várnak a szervezők, amelyek 2005 után készültek a Roma integráció évtizede valamely országában: Albániában, Bulgáriában, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban, a Cseh Köztársaságban, Macedóniában, Magyarországon, Montenegróban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában vagy Spanyolországban.
 
A Chachipe Youth on-line fotópályázat. A digitális képek feltölthetőek a http://photo.romadecade.org oldalra január 31-ig. A verseny végeredményének kihirdetésére várhatóan 2009 tavaszán kerül sor.