Munkácsy-kiállítás Debrecenben: meghosszabbítva karácsonyig

Képző

(MTI) - Mácsik László és felsége a Bács-Kiskun megyei Helvéciáról egyhetes üdülését tölti Hajdúszoboszlón, s eközben látogattak el pénteken Debrecenbe, hogy megnézzék a Pákh Imre gyűjteményéből összeállított páratlan tárlatot.

Mácsik László az MTI-nek elmondta: a Magyar Nemzeti Galéria Munkácsy-kiállítását sajnos nem tudták megnézni, de most mindenképpen kihasználták az alkalmat, hogy közel pihennek a debreceni bemutatóhoz. Külön örült annak, hogy a nevezetes gyűjtemény mellett megnézhették Munkácsy híres Krisztus trilógiáját is.

V. Szathmári Ibolya, a Déri Múzeum igazgatója bejelentette: Pákh Imre belegyezésével a korábban december 11-ig tervezett tárlat nyitva tartását meghosszabbították december 23-ig, s a múzeum hosszabbított látogatási időben várja az érdeklődőket.

Elmondta azt is, hogy pénteken Pákh Imre szülőföldjéről - az ő meghívására - nagyobb létszámú látogatócsoportot várnak Munkácsról és Beregszászról.

A képtulajdonos ezzel is segíteni kívánja a szülőföldön élőket, hogy olyan élményhez jussanak, amire a környéknek nem nagyon adódik máskor lehetősége.