Nemzetközi babakiállításra készülnek Győrött

Képző

(MTI) - A kiállításhoz országos verseny is kapcsolódik, amelyen a magyar babakészítők találékonyságát, kreativitását díjazza majd a zsűri - közölte Keglovich Ferencné, a palota igazgatója.

Tájékoztatása szerint az idén már kilencedik alkalommal rendezik meg az országosan egyedülálló programot, amely iránt évről évre növekszik a fiatal korosztály érdeklődése.

"A tizen-huszonévesek nem csak látogatóként, hanem kiállítóként is mind nagyobb számban kapcsolódnak be a rendezvénybe" - hangoztatta a főszervező.

Az igazgató a verseny értékeléséről elmondta: kilenc kategóriában hirdet majd eredményt a bíráló bizottság. Külön díjazza egyebek között az önálló tervezésű és készítésű munkákat, továbbá a forma után készített alkotásokat, illetve az emberábrázolást bemutató figurákat.

A rendezvényt szeptember 23-án és 24-én kétnapos szakmai konferenciával zárják, amelyen pedagógusok és pszichológusok tartanak előadást arról, hogy mennyire fontos a gyermekek személyiségfejlődéséhez a szerepjáték. Szó lesz továbbá arról is, hogy miként lehet alkalmazni a gyógyításban a babázást.

A Nemzeti Kulturális Alapprogramból 500 ezer forintos pályázati forrást nyert a program, a győri önkormányzat pedig 300 ezer forinttal támogatja - mondta Keglovich Ferencné.