Vizuális Művészeti Hónap zárórendezvény

Képző

A tárlat a fővárosi nem hivatásos alkotók grafika, kisplasztika és iparművészet műfajban született pályamunkáiból bemutatkozó összeállítás. A Budapesti Művelődési Központ ugyanis XXII. alkalommal hirdette meg a Vizuális Művészeti Hónap kiállítás sorozatot, amelynek keretében a fővárosban élő amatőr művészek jutnak nyilvánossághoz és mérettetnek meg egymással. A kortárs amatőr művészeti seregszemlén fotó, festészet és szobrászat, iparművészet, valamint grafika és kisplasztika kategóriában pályázhattak a bemutatkozási lehetőségért a művészek.
A Vizuális Művészeti Hónap 1979 óta a nem-hivatásos alkotóművészek fóruma, megjelenési terepe, s ily módon kulturális missziót lát el: a csaknem három évtizedes múltra visszatekintő rendezvényen bemutatkozó amatőr alkotók száma ezrekben mérhető, a részt vevő művészek a társadalom széles spektrumából érkeznek. A különböző szakágakban szervezett zsűrizések és konzultációk elősegítik az egymástól többnyire elszigetelten alkotó művészek és művészközösségek szakmai előrejutását.
A mostani kiállítást megelőző pályázatra 33 alkotó 76 alkotása érkezett, amelyből a zsűri 27 alkotó 53 alkotását tartotta érdemesnek a kiállításra - tudtuk meg Szabó Judit Nikolettától, a
Budapesti Művelődési Központ PR menedzserétől. - Az érdeklődők ezekből a művekből csemegézhetnek, amelyek a laikusok számára is tartogatnak ínyencségeket. Ha Velencébe kalandozna, ha elgondolkozna a lélek rejtelmein, ha egy fa látványa lenyűgözné, vagy egyszerűen minőségi és értékes kikapcsolódásra vágyik, akkor ez a kiállítás önnek szól!
A kiállítás látogatása díjtalan.
A pályázaton való sikeres szereplésükért ezúttal Szomolányi Karola, Gajdov Géza, valamint Vaday Béla kaptak oklevelet.

A kiállítás helyszíne: Budapesti Művelődési Központ Galéria, 1119. Budapest, Etele út 55.
A kiállítás látható: 2007. január 5. - január 23.
Nyitva tartás: naponta az intézmény nyitvatartási idejében