Zöld Anikó kiállítása az EuróKlub Galériában

Képző

A könyvesboltból kényelmes lépcsőkön juthat fel az érdeklődő a galériába, ahol Zöld Anikó vizuális megjelenítésében gótikus altemplomok, labirintusok, várak monumentális tömbjei szinte lebegve jelennek meg a merített papírokon és a vásznakon. Zöld Anikó már korábban is csodás, már-már anyagtalannak tűnő képeket alkotott merített papírra könnyed kézzel, szinte csak a képzelete erejével. Most ezek mellett bemutatott két olyan olajképet is, amelyek azt sejtetik, hogy Zöld Anikó munkássága újabb jelentős korszakához érkezett. A mindig új utakat kereső festőnő Illuzionisztikus tér, valamint Labirintus című olajképei egy érett művész legszebb alkotásai.
 
Zöld Anikó művészeti tanulmányait 1960-1966 között végezte a Magyar Képzőművészeti Főiskolán. Mesterei Kmetty János és Fónyi Géza voltak. 1966 óta rendszeresen részt vesz hazai és külföldi kiállításokon. A főiskola elvégzése után a Fiatal Képzőművészek Stúdiójának, a Magyar Köztársaság Művészeti alapjának, majd a Magyar Képzőművészek Szövetségének lett tagja.

Alapító tagja a Magyar Festők Társaságának. Alapító és elnökségi tagja a Belvárosi Művészek Társaságának. 2001-ben a "Belváros-Lipótváros Művelődéséért" díjjal ismerték el munkásságát. Képei megtalálhatók európai és amerikai magángyűjtőknél, a Magyar Nemzeti Galéria és más magyar múzeumok gyűjteményében.