Átadták a Junior Prima Díjat a Magyar Zeneművészet kategóriában

Zene

Junior Prima Díjban és az ezzel együtt járó hétezer euróban részesült Bella Máté zeneszerző, Balogh Roland jazzgitár művész, Lajkó István zongoraművész, Szabó Balázs orgonaművész, Fülei Balázs zongoraművész, Zempléni Szabolcs kürtművész, Rácz Rita operaénekes, Somlai Petra fortepiano- és csembalóművész, Káli-Fonyódi Fruzsina oboaművész és az Accord Quartet.

A zsűriben olyan kiválóságok kaptak helyet, mint Dr. Batta András, a Zeneakadémia rektora, Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, Binder Károly Erkel-díjas zongoraművész, zeneszerző, Devich János Liszt-díjas gordonkaművész, Vígh Andrea hárfaművész, a Zeneakaédmia rektorhelyettese valamint Jakobi László hangversenyszervező.

A díjat a Magyar Villamos Művek (MVM) támogatta, melynek vezérigazgatója, Baji Csaba a csütörtöki díjátadón tartott ünnepi beszédében azt hangsúlyozta, hogy a nemzet legnagyobb energetikai cégcsoportjának vezetőjeként kiemelt fontosságúnak tartja, hogy az MVM támogassa azokat, akik tudásukkal, tehetségükkel gazdagítják az országot. Dr. Batta András rektor pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy ez az elismerés nem az ösztönösséget, hanem a sok éves kitartó, áldozatos, elmélyült munkát és tehetséget jutalmazza. Az átadó végén a cégcsoport kommunikációs igazgatója bejelentette, hogy a komolyzenei tehetségek szélesebb körben való megismertetéséért az MTV-vel közösen tehetségkutatót terveznek a klasszikus zene területén.