Beethoven-koncertek Martonvásáron

Zene


ludwigvanbeethoven.jpg
Ludwig van Beethoven

(MTI) - A hangversenysorozat első rendezvényét július 17-én tartják, a másodikra július 24-én kerül sor, a befejező koncert pedig július 31-én lesz az MTA Martonvásári Mezőgazdasági Kutatóintézetének parkjában levő szigeten, ott, ahol a Brunszvik családnál tett látogatásai során szívesen időzött maga Beethoven is.

   
A martonvásári koncertévad első hangversenyén Kocsis Zoltán vezényletével és Borbély László zongoraművész közreműködésével a D-dúr zongoraversenyt (op.61/a), valamint a II. szimfóniát (op.36) hallhatja a közönség a Nemzeti Filharmonikusok előadásában.
   
A második koncertet Vásáry Tamás dirigálja, s Banda Ádám hegedűművész közreműködésével a Coriolan-nyitányt (op.62), a D-dúr hegedűversenyt (op.61.), valamint a III.(Eroica) szimfóniát (op. 55.) tolmácsolják a Nemzeti Filharmonikusok.
   
A záró hangversenyen Antal Mátyás vezényli a zenekart, s a Nemzeti Énekkar (karigazgató Antal Mátyás), valamint Baráti Kristóf (hegedű), Fenyő László (cselló), Hernádi Ákos (zongora), Fodor Beatrix (szoprán), Meláth Andrea (alt), Brickner Szabolcs (tenor), Bretz Gábor (basszus) közreműködésével a Hármasverseny (C-dúr op.56) és a C-dúr mise hangzik el.