Egy éves a Kölcsey Központ

Zene

Az egy éves Kölcsey Központ

A világszínvonalú technikai és építészeti jellemzőkkel büszkélkedő létesítmény eddig közel 300 rendezvény - kulturális és szakmai - számára szolgált helyszínül az elmúlt év során. Ezek között koncertek, színházi és táncelőadások, kiállítások és konferenciák is szerepeltek, így szinte valamennyi művészeti és szakmai ág képviseltette magát. Az elmúlt évben fellépő művészek névsorát között olyan világhírű előadók alkotják, mint Chick Corea, Jan Garbarek, Rost Andrea, Lajkó Félix, Schiff András, Bozsik Yvette és Varnus Xavér.

A Kölcsey Központ első évének sikereit egy négynapos programsorozattal ünnepli a város, amelyre február 22. és 25. között kerül sor. Február 22-én Születésnapi operagála várja a Debrecenbe látogató közönséget, ahol olyan magyar származású, ugyanakkor világhírű művészek adnak elő Rossini, Mozart, Donizetti, Verdi, Puccini, Bizet és Kodály műveket, mint Korondi Anna, Otokar Klein, Kalmár Péter, valamint a Magyar Állami Operaház karigazgatója, Szabó Sipos Máté.

Február 23-án a Táncoslábú farsang című rendezvény a debreceni táncegyüttesek számára teremt megnyilatkozási lehetőséget, így a társastáncoktól a capoeiráig valamennyi műfaj megjelenik majd a színpadon. Náray Tamás február 24-én a debreceni Kölcsey Központ első születésnapján mutatja be elsőként a mintegy nyolcvan öltözékből álló, 2007. évi tavasz-nyári ruhakollekcióját, kifejezve ezzel kötődését szülővárosához. A négynapos eseményt Születésnapi mesenap zárja február 25-én.