Fidelio Klasszik: Varnus, Fülei, Grecsó

Zene

Alig néhány óra alatt keltek el a jegyek Rhoda Scott és Varnus Xaver április 5-i, budapesti hangversenyére, amely a Dohány utcai zsinagógában volt hallható. A nagy érdeklődésre való tekintettel a két orgonaművész Miskolcon, Debrecenben és Szombathelyen is fellép, április 10-én délután pedig a Papp László Budapest Sportarénában folytatják az Orgonák csatáját. A koncertsorozat létrejöttéről és a közös munkáról Varnus Xavért Tóth Endre kérdezte.

Az előző két év sikere után idén is folytatódik a Trónörökösök a színen című koncertsorozat. A komolyzenei események keretében a Starlet Music Management négy fiatal művésze mutatkozik be: Baráti Kristóf hegedű-, Farkas Gábor zongora- és Fülei Balázs zongora-, valamint Várdai István csellóművész. A vasárnap esti nyitókoncert különlegessége, hogy ezúttal a fiatal muzsikusokkal együtt lép fel Fejérvári Zsolt nagybőgős, a Budapesti Fesztiválzenekar szólamvezetője és Gál Zoltán, a Nemzeti Filharmonikusok brácsa szólamának vezetője, a Keller vonósnégyes zenésze. A koncert kapcsán Fülei Balázst és Fejérvári Zsoltot kérdezte Hegedűs Claudia a kamarazenélés nehézségeiről és örömeiről.

Idén másodszor rendezi meg a Thália Színház a határon túli színházak legjavát vendégszerepeltető Határtalan Színházi Szemlét. Az április 10. és 13. között látható öt előadásról Papp Tímea színházi kritikussal beszélgetett Rick Zsófi.

Tíz évvel ezelőtt robbant be az irodalmi közéletbe, a Pletykaanyu című botránykönyvével. A novelláskötet megjelenése óta immár a harmadik regényénél tart. A harmincas írógeneráció egyik legmarkánsabb alakja. Könyvei egyaránt szakmai-és közönségsikerek. Legújabb családregényének már a címe is 'tolerencia-díjas". Az eladási sikerlistákat vezető Mellettem elférsz című regény több generáció sorstörténete, de sokkal több is annál, emlékezni tanítja az olvasót saját múltjára. Grecsó Krisztiánnal Hegedűs Claudia beszélgetett.

A sok zenei csemegével szolgáló műsor szombat reggel 9-től 12-ig hallható a Klasszik Rádió 92.1-en, ismétlésére április 3-án, vasárnap este hét órától kerül sor, a következő héttől pedig a Fidelio Klasszik archívumában is meghallgathatók az interjúk.

A rádió a műsorváltoztatás jogát fenntartja.