Földvári Napok Budapesten

Zene

Méltó helyszínen, a Művészetek Palotájában jubilál a Földvári Napok fesztivál. Tizedik, kerek évfordulós programjuk Sári József és Soproni József művészete körül forog.

Művészetek Palotája Budapest
 

A Földvári Napokat 1996 nyarán rendezték meg első alkalommal Balatonföldváron. A programsorozat a városhoz régóta kötődő muzsikusok kezdeményezése volt, amelyet a helyi önkormányzat felkarolt. A rendezvény zeneszerzők, zenetudósok, előadóművészek, zenepedagógusok, diákok és zeneszerető érdeklődők találkozója. A résztvevők tudományos konferencia keretében vitatják meg a szakma legégetőbb kérdéseit és koncerteken ismerkednek a legújabb művészi törekvésekkel. A zenei eseményekhez képzőművészeti kiállítás és irodalmi est kapcsolódik. A gazdag programot kötetlen baráti találkozások teszik még tartalmasabbá.

Balatonföldvár
 

A koncerteken június 12-18 között olyan neves előadókat és együtteseket hallhat a közönség, mint Klukon Edit, Ránki Dezső, az Auer Vonósnégyes, a Francia Rádió Zenekara, az Amadinda Ütőegyüttes és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar. Kurtág György mesterkurzusán 13-18 között A csüggedés és keserűség dalai, op. 18 szerepel. Hétfőn, kedden és szerdán délelőtt 10-től 13-ig a művészekkel, a művészekről beszélget Halász Péter, Komlós Katalin, Tihanyi László, Farkas Zoltán. A június 18-ai programokat este 10-kor Galkó Balázs József Attila-estje zárja. A fesztivál klubja az Üvegterem, ahol Felvégi Andrea 9 év földvári fotóiból készült kiállítását is megnézhetik.