Gregor József énekversenyt rendeznek

Zene


gregorjozsef_d__tt20051003.jpg
Gregor József

A Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 2000 márciusában rendezte meg első országos énekversenyét, amelynek fővédnöke és támogatója Gregor József volt. Az operaénekes egy éven át volt a székesfehérvári intézmény magánének tanszakának konzulense. A verseny immár Gregor Józsefnek állít emléket, amellyel továbbra is az általa nagy lelkesedéssel támogatott fiatal generációt szeretnék felkarolni a szervezők, és a legjobbaknak kiemelkedési lehetőséget teremteni.

A verseny fővédnökei Gregorné dr. Takács Mária és Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár polgármestere lesz. A zsűri elnöki posztját Schultz Katalin főiskolai adjunktus tölti be, a zsűri tagjai pedig Halmai Katalin egyetemi adjunktus, operaénekes és Gábor Géza operaénekes lesz. A verseny két forduló keretében rendezik, három kategóriában. Az első kategóriába a jelenleg alapfokú művészetoktatási intézmények magánének szakának növendékei, a másodikba a zeneművészeti szakközépiskolák magánének szakos hallgatói jelentkezhetnek, a harmadikba pedig azon fiatalok regisztrációt várják, akik művészeti iskolák magánének képzésében jelenleg nem vesznek részt.

A verseny díjai: kategóriánként, korcsoportonként három helyezettet díjaznak, az első helyezett 20000 forintot, a második 15000 forintot, a harmadik 10000 forintot kap. Számos különdíj, köztük korrepetitori díj is várja a versenyzőket és kísérőiket.

További információ a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény honlapján található.