Hegedűs Endre és Szabadi Vilmos közös estje

Zene


szabadivilmosportre_20090327_bykovatsdaniel_(1).jpg
Szabadi Vilmos

Ha két kivételes virtuóz, két nagy művészegyéniség szövetkezett zenei művek előadására, a 19. században szívesen illették a produkciót a GrandDuo elnevezéssel. A Szabadi Vilmos és Hegedűs Endre által 2012-ben alkotott zenei szövetség ezt a hagyományt igyekszik feléleszteni ? áll a szervezők ajánlójában.

A szalon bensőséges hangulatot és közvetlen miliőt szeretne teremteni: egyszerre kíván a szép és nívós klasszikus zene, valamint a társasági élet színtere lenni. Az elhangzó zeneszámok között kötetlen, rövid beszélgetések lesznek ismert televíziós személyiség moderálásával. Az beszélgetésekkel fűszerezett muzsikát gyertyafényes asztalok mellett borkülönlegességek és finom falatkák kóstolásával élvezheti a közönség.

 Hegedűs Endre

Az első GrandDuo Zeneszalon május 24-én 19 órakor lesz az Óbudai Társaskörben.  Az estén a következők hangzanak el: Wagner?Liszt: Tannhäuser ? nyitány koncertparafrázis; Vecsey Ferenc: A Toi hegedűre és zongorára; Vecsey Ferenc: Valse triste hegedűre és hárfára; két szóló hárfadarab ? meglepetés; Cesar Franck: Á-dúr szonáta hegedűre és zongorára. Az est vendégművésze Vígh Andrea, Liszt-díjas hárfaművésznő.

Hegedűs Endre Szabadi Vilmos hegedűművésszel együtt hozta létre a GrandDuot. Idén februárban a Művészetek Palotája Nemzeti Hangversenytermében a Danubia Szimfonikus zenekarral, majd a rákövetkező hónapban a Budapesti Tavaszi Fesztiválon adott hangversenyeikkel ? szép sikerrel és kedves fogadtatással ? indították útjára kettősüket.