Hétvége a Budapest Jazz Clubban

Zene

Tóth Viktor

A péntek este kilenckor kezdődő Fidelio Jazz Est vendége a Road Six Sax Quartet, amelynek négy fiatal szaxofonosa, Tóth Viktor, Haaz Imre, Solymosi Milán és Weisz Gábor hét éve játszik közösen hazai és nemzetközi fesztiválokon és koncerttermekben, de a formáció mellett régi barátság és közös mesterük, Elek István is összeköti őket. Sajátos hangzású, a modern jazzből és a funkból merítő átirataikban rengeteg teret kap a rögtönzés, ezúttal is izgalmas zenei élményre számíthatunk.

Transform Quintet

A szombat este kilenckor színpadra álló Transform Quintet egyéni, invenciózus zenét játszó jazz-zenekar. Progresszív világuk  betekintést enged a fúziós jazz, a mainstream, az elektronikus zene és a klasszikus romanticizmus világába. Előadásmódjukat kirobbanó erő és virtuóz játék jellemzi, kompozícióikat karakteres játékkal és kifinomult ízléssel szólaltatják meg. A zenekar magyarországi és határon kívüli jazzklubok és fesztiválok rendszeres meghívottja. Bár a TTQ eddig megjelent három lemeze is kitűnő kritikákat kapott és nagy közönségsikert aratott, a Quintet ereje igazán az élő előadásban van.

2008. július 18. 21:00 Budapest Jazz Club (Budapest) - Fidelio Jazz Est: Road Six Sax Quartet; tagjai: Tóth Viktor, Haaz Imre, Solymosi Milán, Weisz Gábor (szaxofon)

2008. július 19. 21:00 Budapest Jazz Club (Budapest) - A Transform Quintet koncertje; tagjai: Horváth "Tojás" Gábor (zongora, billentyűs hangszerek), Ávéd János (tenorszaxofon), Eged Márton (basszusgitár), Gálfi Attila (dob), Redő Dániel (konga, ütőhangszerek)